At give din hest et træningsophold ved mig er værdifuldt, hvis du ønsker intensiv hjælp til en eller flere af emnerne herunder.

Rehabilitering -en ny start
Rehabilitering handler om at give din hest et nyt billede af, hvordan den kan bære sig selv på en mere hensigtsmæssig og balanceret måde. Dette skift i bevægemønster og øget kropsbevidsthed gør, at hesten ikke så let falder tilbage i sit gamle uhensigtsmæssige bevægemønster.

Longering og grundarbejde fra jorden
At arbejde med hesten fra jorden er utroligt givende for både hestens krop og sind. Her kan hesten finde en bedre balance i egen krop, smidiggøres og styrkes, uden at den belastes af rytterens vægt. Desuden lærer hesten allerede fra jorden de hjælpere der senere bruges af rytteren. På den måde bliver det logisk og enkelt for hesten at forstår hjælperne fra rytteren.
Desuden oplever jeg at horsemanship og kommunikations træning naturligt bliver en integreret del af arbejdet. Så samtidigt med at der arbejders med hestens krop arbejdes der lige
så meget med hestens sind.
Longering og arbejde fra jorden er altid en stor del af træningen for ungheste

Ridning
Vil du gerne tager et ‘tigerspring’ i ridekunsten, giver det mening at sende sin hest i træning.. Herved vil hesten lærer og jeg vil lave et ‘sæde aftryk’ som dit sæde kan lære fra.
Uanset om du mest er banerytter eller skovrytter tager jeg imod dig og din hest. For dig som går meget op i ridekunsten kan dette fordybe og give din hest og jeres træning en ny dybde.
For dig som mest er skovrytter kan jeg hjælpe med, at lærer din hest en god basis form, samt et positivt, og afspændt sind.

Sjælen
For alle heste gælder det at jeg er meget opmærksom på, hvordan hesten har det psykisk. Nogle gange kommer psykiske ‘knuder’ til udtryk i fysiske spændinger. Derfor arbejdes der både med hestens psyke og krop.  Er hesten fx  lidt ‘indelukket’ og ikke rigtig vover ‘ytre sig’, vil jeg arbejde med at åbne hestens sind og give den mod, så den igen får lyst til at arbejde og så dens sjæl og karakter kan få lov til at blomstre.

Samarbejde og overdragelse til dig
Når du en gang i måneden kommer og får et intensivkursus på 1,5 timer, vil vi både arbejde med jeres relation, kommunikation, opbygning af hestens krop, samt udvikle dit kropssprog og balance i kroppen. På den måde får du de bedste forudsætninger for at kunne være et eksempel for din hest, som den kan spejle sig i.

Det er vigtigt er at du har lyst til at lærer en masse, så du kan fortsætte arbejdet når din hest kommer hjem igen.

Træningens rammer

Jeg træner din hest 3-4 gange i ugen, tilpasset din hests fysiske og psykiske behov.
(Ved heste, som ikke har behov for pausedage af hensyn til fysik eller mentalt, kan det aftales at hesten trænes 4-5 gange i ugen. Her tillægges prisen pr. måned 1600,- )

Den ridebane jeg benytter til træning har en høj kvalitet og giver hestene et stabilt, eftergivende og helt støv og frostfrit underlag. Skal din hest genoptrænes er denne bane ideelt.
Gården ligger midt i det fantastiske kuperede rideterræn  på ‘Rideruter Sydfyn’. Derfor kan din hest tilbydes varieret træning  på banen såvel som i naturen.

“For mig er det som at aflevere børn uden ord i institution. Det kræver tillid. Tillid til at de vil blive taget sig ligeså godt af som hvis de var hjemme. Samtidig så ligger deri også at andre kan eller har noget man ikke selv kan eller kan give. Enten socialt, fagligt eller noget tredje.
Jeg var ikke i tvivl om at hos Maja Caspersen ville disse behov, blive opfyldt. Det føles lidt som at noget af den blidhed Maja har, giver hun hestene mulighed for at opdage i sig selv. Det er som at hun åbner dørene så lyset kan komme ind. Det viser sig rent fysisk i at hesten opdager en anden måde at bevæge sig på. Som at hele kroppen bliver lidt blødere, fasciaene mere elastisk, samtidig med hesten opbygger den vigtige styrke indefra og ud. 

Jeg er så heldig at bo tæt på, så jeg også er med en del af tiden. For jeg mangler også en masse positive erfaringer. At finde trygheden og tilliden i mig selv igen. Ikke at jeg har haft mange dårlige erfaringer, men nok til at mit nervesystem er lidt utrygt når jeg bevæger mig ud af min komfortzone. Og der er det bare en stor hjælp med så erfaren og dygtig underviser som Maja. Hun taler ikke meget om det, men hun er også god til mennesker. Så er det så heldigt at Maja har så meget erfaring med hestens fysik, biomekanik og sjæl at hun også finder de dygtigste til tænder, og andre behandlinger. Lancelot har lige fået fjernet en ulvetand, og får nu snart besøg af Pauline som er osteopat. Spændende om hun finder noget han har brug for hjælp til. Så skønt at bevæge sig tættere på det jeg længes efter. En stille skovtur på hesteryg.” 

Opstaldning
Jeg tager imod træningsheste året rundt. Det er vigtigt at hesten får adgang til fri bevægelse hele døgnet.  Derfor vil den, hos mig, have en fold med adgang til løsdrift. Medbring i sommerhalvåret insektdækken, hvis hesten er sensitiv for mitter/insekter.

Foder
Din hest vil blive fodret med godt tørt wrap. Dette vil være i slowfeeder-net, eller fordelt i små bunker på jorden. Hver dag vil hesten få vitaminer/mineraler, samt omega 3. (Fra NordicHorse)
Eller du kan medbringe det foder hesten plejer at få, hvis det foretrækkes.
Behøver din hest ekstra specialfoder, urter eller homøopati, bedes du medbringe dette.

Behandling
Under et træningsforløb kan det for nogle heste være en god ide, at hjælpe den yderligere på vej med en behandling. Jeg samarbejder både med en osteopat/hestefys, en kraniosakral terapeut, samt en dyrlæge med speciale i kiropraktik og tandpleje. Får din hest en behandling, sker afregningen mellem dig og behandleren.

Før din hest kommer…
Inden din hest kommer i træning vil jeg gerne have mødt dig og din hest. Her ser vi på hestens krop, sind, behov, afklare din drømme og overvejelser. Ud fra dette møde kan vi beslutte om et træningsophold ved mig, er det rette valg for dig og din hest.  Dette formøde tager ca to timer og koster 1750-

Samlet pris for:
-Træning, undervisning, opstaldning, foder og daglig pasning:

– Træningsophold første måned: 7500,-
– For efterfølgende måneder 6900,-
Alle priser er inkl moms.

Depositum
Når vi aftaler et træningsophold for din hest, betales et depositum på 2000,- Dette beløb tilbagebetales ikke ved aflysning en måned før aftalt træningsstart.
Den sidste måned din hest er i træning fratrækkes de 2000,- . Derved er depositummet tilbagebetalt.

Alle hesteracer er velkommen. Dog kan jeg ikke have heste over 160 cm pga løsdriftens højde.

Du og din hest ønskes varmt velkommen
/Maja Caspersen