Varmt velkommen til:

  • At booste din evne til kommunikation med heste, gennem kropsbevidsthed, bevægelighed og kropsdialoger, samt at udfordre dine ‘kasser i hovedet’.
  • En guidende uddannelsesstruktur for dig og din heste videre uddannelse, med den Akademiske Ridekunst som fundament .
  • At udvikles og bevæges i krop og sjæl sammen med din hest, på den fælles rejse ad ridekunstens forunderlige stier.
  • Gennem sansebaseret observationer at lære at ‘læse hesten’ og forbedre kommunikationen gennem sædet og kropssproget fra jorden.
  • Varmt og oplivende studiefællesskab. Der er en studie gruppe både på Fyn og i Jylland.
  • Unik Embody-Awareness, særligt udviklet til hestemennesker på LivsRideKunstens vej.
  • Et læringsrum, som søger at forener being & doing.
  • Mulighed for online-live undervisning i løbet af kursusåret.

Kompetente og balancerede ryttere, som bobler af hesteglæde, er oftest mennesker, som har udviklet og uddannet sig på flere forskellige planer samtidigt.
Derfor kendetegnes LivsRideKunst uddannelsen ved både at uddanne hjernen, møde hjertet og udvikle kropsbevidstheden.


Uddannelsens  ’guidestone struktur’
giver dig mulighed for, at orientere dig og have et overblik i din og din hests uddannelse.
Uddannelsen indeholder gymnasticerende øvelser for hesten, fra den første formgivning til piruetter og samling.
Men det vigtigste element i uddannelsen, handler om at udvikle og uddanne hestens og din kropsbevidsthed sammen.  Samt at udvide dine udtryksmuligheder i dit kropssprog og energi, sammen med hesten.
Når vi ryttere gennem kropsbevidsthed kommer i kontakt med roen, klarheden og åbenheden, skabes større balance i kroppen. Det skaber fundamentet for en bedre og utrolig kultiveret og delikat kommunikationen mellem hest og rytter.
Jo større bevægekompetance hest og rytter har, jo dybere og mere nuanceret en kommunikation kan opstå.
En rejse gennem LivsRideKunsten vil lære dig lige så meget om dig selv, som om hesten.

 

Hvem kan gå på uddannelsen.

Kan du genkende dig en eller flere af følgende udsagn?
Denne uddannelse for dig som;
– Vil udvikle dig personligt sammen med hesten, gennem ridekunsten.
– Ønsker at udvikle din kropsbevidsthed og udtryk.
–  Er fritids og skovtursrytter og som gerne vil tilføje ’ridekunstens magi’ i dette.
– Har arbejdet med horsemanship og gerne vil udvikle ridningen og træningen af en vej, hvor relationen og kommunikationen er centralt.
– Er seriøs omkring din og hestens uddannelse og som samtidigt vil kunne ’nyde rejsen’.
– Måske har en relevant basisuddannelse, som Ute Lehmanns Trainer uddannelse, i Centreret Ridning, eller lignende og ønsker at fortsætte din udvikling ind i ridekunsten.
– Ønsker at være en del af et udviklende LivsRideKunst -fællesskab.
– Vil forberede dig til en dag at kunne tage en prøve i Akademisk Ridekunst ved Bent Branderup, men som ønsker et mere holistisk fundament forud for dette.


For hvem, er de 3 guidestone blokke.

A –Forbundethed. Er et must for enhver passioneret fritids og skovturs rytter der ønsker harmoni og sundhed, både fysisk og sjæleligt. For dig der gerne vil udfordre din kropsbevidsthed og mærke den forbundethed, der ligger i  hverdagens samvær med hesten, på folden, på banen eller i naturen.

B –Dansen –embody it,  er for dig der vil mere. For dig der synes det er sjov at udvide balancen og kommunikationen til et dybere plan.

C –Fordybelsen, er for den rytter der ikke er bange for at kalde sig nørdet. Med det ’højere niveau’ følger også et større fokus på kommunikation i uddannelsen, gennem fokus på Embody-awareness, bevægelses-kommunikation, at læse heste, samt fysisk og psykisk harmoni.LivsRideKunst -fællesskab under og efter uddannelsen

Uddannelsesgruppen
Du tilmelder dig for et år ad gangen. Det betyder, at der hvert år vil være en fast gruppe af mennesker, der som du, er i et udviklende lærings flow. Du vil komme ind i en lukket facebook gruppe, der fungere som et mødested og som en uddannelsesplatform.
Du er således ikke alene, når du mellem kurserne træner med hesten, bodyawareness eller studerer teori.

ErfaringsCirklen
Når du har:
-Landet 6 ud af de 9 guidestones og gennemført minimum 6 uddannelseskurser.
-Eller gennemført 4 uddannelsesår/været til stede på 12 uddannelseskurser.
…Vil du blive inviteret til det årlige LivsRideKunst – Erfaringscirkel sommertræf på Sydfyn. Dette er et træf for udveksling, udvikling, oplivelse og fællesskab, omkring det vores hjerter banker for… Heste og udviklingen sammen med dem i krop og sjæl.
Der er også et ‘Nytårstræf’, samt kurser arrangeret kun for medlemmer af ErfaringsCirklen, hvor vi kan dykke dybt, med den fælles baggrund og forståelse.
Aktive medlemmer af ErfaringsCirken har jeg kontakt med hele året. Både via en lukket gruppe på facebook, samt ved at se medlemmer med deres hest til undervisning eller som teorideltager på kurser minimum 3 gang om året.

Instruktørspirer
Vil du undervise andre og er du en del af LivsRidekunst – erfaringscirkel, kan vi i den årlige vejledningssamtale se på dine drømme og udviklingsområder. Samt om du nu, eller måske på sigt skal være at finde på min hjemmeside som træner.


Uddannelsens opbygning

Du kan vælge at tage uddannelsen over 3 eller 4 år.  Begge versioner indeholder samlet 12 kurser af 3 dages varighed. Svarende til i alt 250 timers undervisning. Herunder kan du se hvordan uddannelsen opbygges over henholdsvis 3 og 4 år
Uddannelse over 3 år:
– Du følger uddannelseskurserne i 3 år på Fyn eller i Nordsjælland. (Nordjylland er upcomming) .Det vil sige 3 kurser af 3 dages varighed pr. år. I alt 9 kurser.
– Du deltager på 3 weekstudent uger/ LivsRideKunst kursus (åbent for alle.)  LivsRideKunst-kurser og weekstudent-uger bliver løbende udviklet og vil blive slået op på hjemmesiden www.livsridekunst.dk
Uddannelse på 4 år:
– Du deltager 4 år i en uddannelsesgruppe. I alt 12 kurser a 3 dages varighed fordelt på 4 år.  Der ligger 3 kurser, hvert sommerhalvår.

 

“Ultimately, riding a horse can lead to an awareness of being connected to all life and become a journey of both spiritual training and self development” (Tom Nagel)Læs videre om:
Guidestones
Pris og det praktiske

Copyright © 2018 –  Maja Caspersen