Varmt velkommen til:

 • At booste din evne til kommunikation med heste, gennem kropsbevidsthed, bevægelighed og kropsdialoger.
 • En guidende uddannelsesstruktur for dig og din heste videre uddannelse, med den Akademiske Ridekunst som fundament .
 • At udvikles og bevæges i krop og sjæl sammen med din hest, på den fælles rejse ad ridekunstens forunderlige stier.
 • Lære at ‘lytte-følge og lede’ din hest og forbedre kommunikationen gennem kropssproget fra jorden og sædet fra ryggen.
 • Varmt og oplivende studiefællesskab. Der er en uddannelsesgruppe både på Fyn og Nordsjælland.
 • Mærke Embody-Awareness og de mange ‘kropsbevidstheds-erfaringer’ det kan give dig, særligt for hestemennesker på LivsRideKunstens vej.
 • Et læringsrum, som søger at forener being & doing.
 • Mulighed for online-live undervisning i løbet af kursusåret.

Kompetente og balancerede ryttere, som bobler af hesteglæde, er oftest mennesker, som har udviklet og uddannet sig på flere forskellige planer samtidigt.
Derfor indeholder LivsRideKunst uddannelsen både: Teori/filosofi, Embody-Awareness og praksis med hesten.

Hvem kan tage uddannelsen?

Kan du genkende dig i et, eller flere af følgende udsagn, er du hjerteligt velkommen til at ansøge.
Denne uddannelse for dig som;

 • Har en forståelse af, at vi ryttere har lige så meget at lære om kommunikation, balance og bevægelse, som hesten… Hvis ikke langt mere 😉
 • Vil uddanne og udvikle dig sammen med hesten.
 • Ønsker at udvide din kropsbevidsthed og udtryk.
 • Er fritids, eller skovtursrytter, og gerne vil tilføje træningen en gymnasticerende og balancerende værdi.
 • Har arbejdet med horsemanship og gerne vil tage den gode kommunikation med videre ind i ridning og træningen fra jorden, hvor sund bevægelse og bæring er central.
 • Er seriøs omkring din og hestens uddannelse og gerne vil ’nyde rejsen’, uden at blive opslugt af for meget ‘teknik’ eller præstation.
 • Måske har en relevant basisuddannelse, som Ute Lehmanns Trainer uddannelse, Centreret Ridning, eller lignende og ønsker at fortsætte din udvikling ind i ridekunsten.
 • Vil forberede dig til måske en dag at tage en prøve i Akademisk Ridekunst ved Bent Branderup, men som ønsker et mere holistisk fundament forud for dette.
 • Allerede er underviser, eller gerne vil i gang med at undervise. Og gerne vil lære LivsRideKunstens undervisningsstruktur med Teori, EmbodyAwareness og praksis med hest.

Uddannelsens  ’guidestone struktur’ giver dig mulighed for, at orientere dig og have et overblik i din og din hests uddannelse.
Uddannelsen indeholder gymnasticerende øvelser for hesten, fra den første formgivning til piruetter og samling.
Men det vigtigste element i uddannelsen, handler om at udvikle og uddanne hestens og din kropsbevidsthed sammen.  Samt at udvide dine udtryksmuligheder i dit kropssprog og energi, sammen med hesten.
Når vi ryttere gennem kropsbevidsthed kommer i kontakt med roen, klarheden og åbenheden, skabes større balance i kroppen. Det skaber fundamentet for en bedre og utrolig delikat kommunikationen mellem hest og rytter.
Jo større bevægekompetance hest og rytter har, jo dybere og mere nuanceret en kommunikation kan opstå.
En rejse gennem LivsRideKunsten vil lære dig lige så meget om dig selv, som om hesten.


For hvem, er de 3 guidestone blokke.

A –Forbundethed. Er et must for enhver passioneret fritids og skovturs rytter der ønsker harmoni og sundhed, både fysisk og sjæleligt. For dig der gerne vil udfordre din kropsbevidsthed og mærke den forbundethed, der ligger i  hverdagens samvær med hesten, på folden, på banen eller i naturen.

B –Dansen –Embody it,  er for dig der vil lidt mere. For dig der synes det er sjov at udvide balancen og kommunikationen til et dybere plan.

C –Fordybelsen, er for den rytter der ikke er bange for at kalde sig nørdet. Med det ’højere niveau’ følger naturligt et større fokus på kommunikation, gennem Embody-awareness praksis og at kunne læse hestens krop og sind.


Uddannelsesgruppen

Du tilmelder dig for et år ad gangen. Det betyder, at der hvert år vil være en gruppe af mennesker, der som du, er i et udviklende læringsflow. Du vil komme ind i en lukket facebookgruppe, der fungere som et mødested og platform for kommunikation. Mellem kurserne er mulighed for du kan dele med gruppen, hvordan det går med træningen hjemme.

At blive LivsRideKunst Træner

Brænder du for at hjælpe heste og mennesker til bedre balance og kropsbevidsthed. Elsker du at undervise, eller vil du gerne undersøge om det er noget for dig? Vil du være med til at gøre god hestetræning og kommunikation tilgængeligt for flere? Så er det måske noget for dig at lade uddannelsen være fundamentet for at blive LivsRideKunst Træner.

Hvad skal der til?
For dig der ønsker at blive LivsRideKunst Træner, kræves det at du har gennemført uddannelsen, samt at minimium 6 ud af de 9 guidestones er bestået. Dvs at alle delene er forstået og omsat i praksis med en ‘Lytte-Følge-Lede’ kvalitet.
Hvis du ønsker at bestå 6 guidestone, så tag en snak med Maja, hvor I kan drøfte hvor langt du er og evt hvilke guidestone du skal prioritere.
Du vil ikke blive sat i en ‘prøve situation’, i stedet evalueres der løbende.

Du kan til enhver tid bede om en samtale, hvor vi sammen ser på dine drømme og udviklingsområder.
Se de LivsRideKunst uddannede Trænerne her.


Uddannelsens opbygning

Du kan vælge at tage uddannelsen over 3 eller 4 år.  Begge versioner indeholder samlet 12 kurser af 3 dages varighed. Herunder kan du se hvordan uddannelsen opbygges over henholdsvis 3 og 4 år
Uddannelse over 3 år:
– Du følger uddannelseskurserne i 3 år på Fyn eller i Nordsjælland. Det vil sige 3 kurser af 3 dages varighed pr. år. I alt ni kurser.
– Samt at du tre gange er weekstudent her på Sydfyn.
Uddannelse på 4 år:
– Du deltager 4 år i en uddannelsesgruppe. I alt 12 kurser a 3 dages varighed fordelt på 4 år.  Der ligger 3 kurser, hvert sommerhalvår.

Certifikat: De elever som ønsker det, kan efter endt uddannelse modtage et certificat.

 

“Ultimately, riding a horse can lead to an awareness of being connected to all life and become a journey of both spiritual training and self development” (Tom Nagel)Læs videre om:
Guidestones
Pris og det praktiske

Copyright © 2018 –  Maja Caspersen