At være med heste og træne med heste, handler om længslen efter at blive ét.

“Ridekunst er en lang rejse. Det er en rejse ind i din egen krop og sind.” Foto: Klaus Caspersen

At blive ‘ét med hesten’, gør ridning til en kunst og strækker sig dermed langt ud over kunnen, teknik og håndværk. En rejse gennem ridekunsten vil lære dig lige så meget om dig selv, som om heste.

De er i min optik smukt når hesten bevæger sig afslappet og i balance mellem rytterens hjælpere. Og det er smukt når rytteren må med stort nærvær ‘Lytter-Følger og Leder’ sammen med hesten.  Uddannelsen til kunne bære rytter som ridehest, handler for hesten om at kunne flytte vægten til bagparten med en løftet ryg og brystkasse. Dette lærer vi hesten b.la ved hjælp at versade og traversade. Men for at kunne udføre ridekunsten i praksis må vi tilegne os nogle basis kundskaber dialog og balance.


Der er 5 nøgler til LivsRideKunsten:

Hestens krop:
– Det er vigtigt at have en forståelse af hestens grundlæggende biomekanik, for at kunne forstå hvorfor vi gør som vi gør, når vi uddanner vores heste til rideheste.

Hestens sind:
– Vi må have forståelse for og vide, hvordan hesten lærer, så vi kan blive en god lærer/pædagog for hesten. Hvis hesten ikke gør, som vi ønsker, er det vores opgave at finde ud af hvorfor.

Din krop:
-Kropsbevidstheden udvikles for at kunne uddanne sædet og hånden,  for at kunne give hesten hjælperne på det rette tidspunkt.

Dit sind:
-Heste giver os en fantastisk mulighed for at udvikle os som mennesker. Her ligger vores drømme, længsler og vores uendelige potentiale for at udvikling.

Livsridekunstens 5 element.
Det 5. element ligger øverst i symbolet for livsridekunst.  Det beskriver dybden i forbindelsen mellem de 4 grundelementer.

Livsridekunstens 5. element indeholder både følelsen af enhed mellem hest og rytter, en attitude, visdom og en bevidst tilgang til ridningen og heste i det hele taget.

“Ultimately, riding a horse can lead to an awareness of being connected to all life an become a journey of both spiritual training and self development” (Tom Nagel)

Bevidsthed og balance skal forstås fysisk såvel som mentalt

Fotos: Karoline Horslev Jensen