For mange mennesker, inklusiv mig selv, handler heste og ridning om længslen efter at blive et med hesten”

Det er den følelse af sammensmeltning med hesten, der for mig gør ridning til en kunst. En rejse gennem ridekunsten vil lære dig lige så meget om dig selv, som om heste.

Hesten skal bevæge sig afslappet og i balance mellem rytterens hjælpere. Uddannelsen til ridehest handler om at kunne flytte vægten til bagparten. Det lærer hesten b.la ved hjælp at versade og traversade. Men for at kunne udføre ridekunsten i praksis må vi tilegne os nogle basis kundskaber.

Nøglen til ridekunsten ligger i uddannelse og udviklingen af dig og din hest Maja Caspersen

Foto: Lina Petersdotter Johanson

Der er 5 nøgler til LivsRideKunsten:

Hestens krop:
– Det er vigtigt at have en forståelse af hestens grundlæggende biomekanik, for at kunne forstå hvorfor vi gør som vi gør, når vi uddanner vores heste til rideheste.

Hestens sind:
– Vi må have forståelse for og vide, hvordan hesten lærer, så vi kan blive en god lærer/pædagog for hesten. Hvis hesten ikke gør, som vi ønsker, er det vores opgave at finde ud af hvorfor.

Din krop:
-Kropsbevidstheden udvikles for at kunne uddanne sædet og hånden,  for at kunne give hesten hjælperne på det rette tidspunkt.

Dit sind:
-Heste giver os en fantastisk mulighed for at udvikle os som mennesker. Her ligger vores drømme, længsler og vores uendelige potentiale for at udvikling.

Livsridekunstens 5 element.
Det 5. element ligger øverst i symbolet for livsridekunst.  Det beskriver dybden i forbindelsen mellem de 4 grundelementer.

Livsridekunstens 5. element indeholder både følelsen af enhed mellem hest og rytter, en attitude, visdom og en bevidst tilgang til ridningen og heste i det hele taget.

“Ultimately, riding a horse can lead to an awareness of being connected to all life an become a journey of both spiritual training and self development” (Tom Nagel)

Bevidsthed og balance skal forstås fysisk såvel som mentalt

Fotos: Karoline Horslev Jensen