“Brevkassen” -Onlinehjælp.

Hej Maja

Jeg har et spørgsmål til dig ang. Min ny indkøbte islænder. En hoppe på 13 år med vilje over middel altså en dame der vil fremad. Sælger mener at det eneste rigtige at ride med på hende er et 3 delt stangbid ! Det vil jeg nu helst ikke- hun løber godt nok på tur og der skal tages ved for at stoppe men kan kapsunen hjælpe her? Er villig til at prøve men har aldrig prøvet at ride uden bid før ? Hvis ja vil jeg meget gerne købe den du har da den ser mere enkel ud end mange andre jeg har set!! Håber du vil give din mening.

Vh Tina
Sendt fra min iPhone

 

Kære Tina
Tak for din mail:-)
-Jeg kan godt forstå du undre dig over sælgers forslag. I min optik ville et 3 delt stangbid være “symptom behandlling” som ville løse rytterens problem, men ikke hestens!!!

En kapsun kan måske være en hjælp en overgang, idet hesten ikke har samme negative assosiationer til kapsunen som til biddet. Mange heste har desværre lært at biddet er noget man skal komme væk fra eller gå i mod.

Oftest er heste med “vilje over middel” og gerne vil løbe fremad,  en hest der har et problem i sin krop, eller ganske enkelt er ubalanceret i sin krop og derfor hele tiden mister balancen fremad og jo mere man tager i biddet jo mere mister hesten balancen og jo værre bliver det! Derudover er der ofte en kommunikationsdel der er værd at kigges på .

Udstyr er i min verden kun sekundært! Jeg er helt sikker på at udstyr heller ikke kan løse dit problem, idet du lyder som et sympatisk menneske, som ikke bare vil lukke øjnene og stramme næsebåndet og ligge et kraftigere bid på. Det er ikke fordi jeg ikke vil sælge dig en kapsun, men jeg er overbevist om at jeres problem skal løses med uddannelse og træning i balance og kommunikation så I kan få nye gode vaner. -På den måde får din hest også en chance for at kunne svare rigtigt på dine hjælpere. …. -En ubalanceret hest kan nemlig ikke svare korrekt på hjælperne, selvom den gerne ville… og alle heste vil gerne samarbejde som udgangspunkt.

Riding Art of Life (C)

Jeg ved ikke hvad dine drømme er med din nye hest, men uddannelse, balance træning og mere bæring på bagparten, og nye måder at tænke/træne på vil helt sikkert føre dig til det du drømmer om:-)

De bedste hilsner fra Maja Caspersen

Ps. Jeg vil på hestens vegne, gerne takke for at du ikke bare “købte” den med et skarpt bid, som mange andre ville have gjort. Tak for det:-)
Pps. Hvis nogle påstår du kan samle hesten ved at trække mere i tøjlerne, uden en masse forberedende arbejde, så skal du ikke tro dem….. ihvertfald ikke hvis du gerne vil have en sund og glad ride hest i mange år!