At give hesten et træningsophold…

At sende sin hest i træning er en tillidssag!


At give din hest et træningsophold ved mig er værdifuldt, hvis du ønsker intensiv hjælp til en eller flere af emnerne herunder.

‘En ny start’ -genoptræning.
På en klar og præcis måde, får din heste et nyt billede af, hvordan den kan bære sig selv på en mere hensigtsmæssig og balanceret måde. Dette skift i bevægemønster og øget kropsbevidsthed gør, at hesten ikke så let falder tilbage i sit gamle uhensigtsmæssige bevægemønster.

-Longering og grundarbejde fra jorden.
Kalil i longeAt arbejde med hesten fra jorden er utroligt givende for både hestens krop og sind. Her kan hesten finde en bedre balance i egen krop, smidiggøres og styrkes, uden at den belastes af rytterens vægt. Desuden lærer hesten allerede fra jorden de hjælpere der senere bruges af rytteren. På den måde bliver det logisk og enkelt for hesten at forstår hjælperne fra rytteren.
Desuden oplever jeg at horsemanship og kommunikations træning naturligt bliver en integreret del af arbejdet. Så samtidigt med at der arbejders med hestens krop arbejdes der lige
så meget med hestens sind.

Dagur-galop

Dagur i samlet galop. -6 års islandshest i træning, her på 3. måned.

-Ridning
Vil du gerne tager et ‘tigerspring’ i ridekunsten, giver det mening at sende sin hest i træning.. Herved vil hesten lærer og jeg vil lave et ‘sæde aftryk’ som dit sæde kan lære fra.
Uanset om du mest er banerytter eller skovrytter tager jeg imod dig og din hest. For dig som går meget op i ridekunsten kan dette fordybe og give din hest og jeres træning en ny dybde.
For dig som mest er skovrytter kan jeg hjælpe med, at lærer din hest en god basis form, samt et positivt, og afspændt sind.

Sjælen
For alle heste gælder det at jeg er meget opmærksom på, hvordan hesten har det psykisk. Nogle gange kommer psykiske ‘knuder’ til udtryk i fysiske spændinger. Derfor arbejdes der både med hestens psyke og krop.  Er hesten fx  lidt ‘indelukket’ og ikke rigtig vover ‘ytre sig’, vil jeg arbejde med at åbne hestens sind og give den mod, så den igen får lyst til at arbejde og så dens sjæl og karakter kan få lov til at blomstre.

Samarbejde og overdragelse til dig
Når du en gang i måneden kommer og får et intensivkursus på 1,5 timer, vil vi både arbejde med jeres relation, kommunikation, opbygning af hestens krop, samt udvikle dit kropssprog og balance i kroppen. På den måde får du de bedste forudsætninger for at kunne være et eksempel for din hest, som den kan spejle sig i.

Det er vigtigt er at du har lyst til at lærer en masse, så du kan fortsætte arbejdet når din hest kommer hjem igen.

Praktisk omkring træning
Jeg træner din hest 3-4 gange i ugen, tilpasset din hests fysiske og psykiske behov.
(Ved heste, som ikke har behov for pausedage af hensyn til fysik eller mentalt, kan det aftales at hesten trænes 4-5 gange i ugen. Her tillægges prisen pr. måned 1600,- )

Den ridebane jeg benytter til træning har en høj kvalitet og giver hestene et stabilt, eftergivende og helt støv og frostfrit underlag. Skal din hest genoptrænes er denne bane ideelt.
Gården ligger midt i det fantastiske kuperede rideterræn  på ‘Rideruter Sydfyn’. Derfor kan din hest tilbydes varieret træning  på banen såvel som i naturen.

Ridekunsten er en vej, hvor hest og rytter udvikles hele livet.

Opstaldning
Jeg tager imod træningsheste året rundt. Det er vigtigt at hesten får adgang til fri bevægelse hele døgnet.  Derfor vil den, hos mig, bo på en sommerfold, med lidt græs i sommerperioden. Fra oktober-april vil have adgang til løsdrift. Medbring også insektdækken, hvis hesten er sensitiv for mitter/insekter.

Foder
Din hest vil blive fodret med godt tørt wrap. Dette vil være i slowfeedernet, eller fordelt i små bunker, så hestens tyggetid forlænges. Hver dag vil hesten få vitaminer/mineraler, samt omega 3. (E-vimin og Omegafiber fra NordicHorse, som laver foder af super god kvalitet.
Behøver din hest ekstra specialfoder, urter eller homeopati, bedes du medbringe dette.

Behandling
Under et træningsforløb kan det for nogle heste være en god ide, at hjælpe den yderligere på vej med en behandling. Jeg samarbejder både med en osteopat/hestefys, en kraniosakral terapeut, samt en dyrlæge med speciale i kiropraktik og tandpleje. Får din hest en behandling, sker afregningen mellem dig og behandleren.

Samlet pris for:
-Træning, intensiv kursus, opstaldning, foder og daglig pasning:

– Træningsophold første måned: 7500,-
– For efterfølgende måneder 6500,-
Alle priser er inkl moms.

Før din hest kommer…
Inden din hest kommer i træning vil jeg gerne have mødt dig og din hest. Her ser vi på hestens krop, sind, behov, afklare din drømme og overvejelser. Ud fra dette møde kan vi beslutte om et træningsophold ved mig, er det rette valg for dig og din hest.  Dette formøde tager ca to timer og koster 1300,-

Depositum
Når vi aftaler et træningsophold for din hest, betales et depositum på 2000,- Dette beløb tilbagebetales ikke ved aflysning en måned før aftalt træningsstart.
Den sidste måned din hest er i træning fratrækkes de 2000,- . Derved er depositummet tilbagebetalt.

Alle hesteracer er velkommen.

Du og din hest ønskes varmt velkommen
/Maja Caspersen