“Brevkassen” -Online hjælp (Fortsat)

,

Hej Maja

Tusind tak for dit svar:-) Lige et spørgsmål mere – jeg vil selvfølgelig prøve det du beskriver, og ved det er en lang vej! Jeg ville jo synes det kunne være super hvis vi endte med bidløs ridning;) men hold da op det er en jungle ( selvfølgelig ligesom med bid ;)) men hvis ikke du lige akkurat vil råde mig til kapsun hva kunne det ellers være? Har også lige læst om L G bridle!!! Synes det er enorm svært da jeg ikke ved hvor jeg skal starte! Kan jo ikke købe en af hver for at prøve? Jeg har kun haft hende nogen dage og idag havde jeg hende lidt på banen i træk tov- prøvede at få en rytter op for at trække en tur og se hvordan hun ville regerer ( hun regerer nemlig når man har sat sig op, ved at ville frem ad- troede så måske at det havde noget med biddet at gøre men hun gjorde det også i træktov! Hun falder dog hurtig ned igen og jeg kunne godt holde hende… Det er mig en gåde hva der kan være galt?? Nå hun er jo også ny men ville jo godt lige have din mening endnu engang ;0)

Vh Tina
Sendt fra min iPhone

 

Kære Tina
Din hest kan spænde op når der kommer rytter på pga smerter/ ubehag eller tidligere smerter. Psykisk stress ses heller ikke sjældent ved isheste der har lært at alting “kun kan gå for langsomt”. At få en dygtig hestedyrlæge/kiropraktor til at kigge på hende ville kunne be eller afkræfte en mistanke om et fysisk problem (kiropraktiske/muskulære problemer overses ofte i handelsundersøgelser udført af alm dyrlæge).

Dagens træning fortsætter uden bid eller kapsun.

Tja hvilket bidløst ???? Igen må jeg sige at det er kommunikationen, forståelsen og balance der er afgørende. Jeg rider selv endten i kapsun, en S-hackamore eller bare med en snor om halsen(cordeo) jeg har også prøvet LG en, men jeg kan personligt kan bedre lide S-hackamoren eller cordeoen til den klassiske dressur.

Men jeg kan ikke give dig et kvalificeret svar uden at have set dig og din hest.

Jeg ønsker jer alt det bedste på jeres “rejse” sammen:-)

De bedste hilsner og ønsker
Maja Caspersen

Sendt fra min iPhone