Nyhedsbrev Vinteren 2011

Efteråret var fyldt med spændende tiltag, kurser og foredrag. I oktober og november holdt jeg to foredrag for foreningen Skeifa, med overskriften ”Fra Unghest til Ridehest.”

Sommer på Gotland 2010.

Folk tog rigtig godt imod foredraget, var nysgerrige og stillede mange gode spørgsmål. I det nye år vil man også kunne finde info om foredrag på min hjemmeside. En af mine vigtigste visioner er, at så mange mennesker som muligt får mulighed for at kunne lære om ridekunsten. Og netop foredrag er en god måde at få inspiration på for mange forskellige slags ryttere.

Sommerakademi 2010. Årets tema var udvikling og formidling af rytterens sæde. Bent Branderup var grundig med alle detaljerne.

Jeg har siden først i december deltaget i Marijke De Jongs ”Straightnesstraining homestudy program”. Marijke er utrolig dygtig til at beskrive hestens mange forskellige ”skævheder” og hvordan man skræddersyr uddannelsen, så hesten bliver lige stærk og smidig i begge sidder, så den kan ligeudrettes. Til ”Vintereinspiration” 12. januar vil jeg blandt andet fortælle om Marijkes ”Straightnessprogram.”

I september deltog jeg i et "one day seminar" med Jamie Jackson om "Natural hoofcare og Paddockparadise"

Det er meget vigtigt for mig hele tiden at kunne lære mere, forstå og fordybe mig i livet og i ridekunsten. Derfor er det nye år allerede planlagt med mange spændende ting. Nogle af de ting der skal ske er studier af de gamle mestre i februar . I april går turen 14 dage til Gotland, hvor jeg, i samarbejde med Hanna Engström, skal undersøge og udvikle hvorledes rytterens kropsbevidsthed trænes og forbedres bedst muligt. Kalenderen på hjemmesiden vil snart blive opdateret, så du kan følge med i, hvor og hvornår jeg underviser, så det er nemmere at ”hægte sig på”.

Lina Petersdotter og jeg ved den gamle mur i Visby.

Visioner og drømmene har også fået plads til at spire denne vinter. En af dem er et meget spændende samarbejde med Lina Petersdotter (www.petersdotter.com) Til fælles har vi interessen for grundigt basisarbejde, hvor balancen og harmonien grundlægges som et solidt fundament. Samt at give alle mulighed for at kunne studere ridekunsten uanset økonomi eller type af hest. I løbet år 2011 vil jeg fortælle mere om, hvad dette spændende samarbejde vil føre til.

Tusind tak for det år der er gået. Jeg glæder mig utroligt meget til at kunne dele og studere livsridekunsten sammen med alle jer i det nye år.

/Maja Caspersen