Kursus; Kropsbevidsthed er nøglen til Ridekunstens vingesus…

Logo uden tekst

På dette kursus arbejdes der med rytterens kropsbevidsthed, gennem ledeøvelser, dans, berøring, bevægelse og iagttagelse af sindet -Meditationen.

Ridekunst er kropsbevidsthed og bevægelsesglæde for både hest og RYTTER. 

Vil du uddanne din hest til balance, kropsbevidsthed, softness er den ENESTE VEJ at du selv du øver disse kompetencer !

Varmt velkommen til kursus den 1. februar 2015.
På disse kurser er en enorm afslappede, varm, lattermild og nærværende stemning.   

Lykke og frihed: “Måske er det som sommerfuglen? Vi kan nyde den og måske med stor forsigtighed og omsorg holde om den, eller lade den sidde på en finger. Men vil vi fastholde den og nåle den på en opslagstavle til udstilling, så dør den”

Vi hestemennsker taler tit om det….. Vi tænker tit på det. Vi længtes efter det. Vi stræber efter det. Vi har det som mål for træningen med hesten. Vi ærger os, i vores stille sind, når det ikke er der.
Oplever vi det, forsøger vi ofte at fastholde det så det vare lidt længere, men så er det pludselig forsvundet….
Vi bliver måske frustrede og lidt ked af, at det ikke er der…. Måske føles det som om, at man anstrenger sig mere og mere og gør sit bedste, men uden at komme ‘tættere på’.

Men hvad er ‘det’ egentlig for noget, det der med connection, balance og frihed i bevægelse sammen med hesten? Hvorfor ændre det hele sig når nogen kommer og kigger på ridebanen? Hvorfor er det der kun nogle gange? Hvordan kan jeg som rytter blive mere bevidst, bevægelig og centreret?

skov feel good
Heste og længslen efter friheden, connection og balancen.
Dette kursus går hinsides og lige til kernen. Her inviteres du til at undersøge hvordan, connection, frihed, balance og bevægelse fungerer i dig i sammen med hesten og i din dagligdag.

Det som der her peges på, kan på ingen måde beskrives eller forståes med ord!  Det kan kun erfares, sanses og mærkes.

Man kan ikke kræve at meditationen kommer til en. Man kan ikke kræve at hesten skal ønske at være sammen med en. Man kan ikke kræve en piaff. -Men vi kan inviterer det til at kunne opstå 'af sig selv'

Man kan ikke kræve at meditationen kommer til en. Man kan ikke kræve at hesten skal ønske at være sammen med en. Man kan ikke kræve en piaff.
-Men vi kan inviterer det til at kunne opstå ‘af sig selv’

Hvor sidder dit ‘ja’ og ‘nej’ ?
“Jeg kunne da godt lige” eller “måske bliver de kede af det hvis jeg ikke”….
Vi bliver tidligt skolet til at overhører kroppens spontane ‘ja’ og ‘nej’. I stedet begynder tankerne at diskuterer, moraliserer og ”tage sig lidt sammen’. Derfor kan det være svært at mærke hvad man egentlig har rigtig lyst til. Hvornår noget føles rart eller ikke rart.

Heste peger ofte på netop denne deling of krop og sind hos rytteren. Først når hesten er på vej op på tæerne af rytteren reagerer hun. Først når hesten har hængt på tøjlen en hel omgang opdages det. Rytteren sætter sig nervøst op på hesten fordi ‘det skal man da’….
Når der reageres ud fra intellektet fungerer det ikke så godt sammen med heste.
Vi vil på kurset undersøge hvordan vi kan genskabe kontakten til kroppens spontane ‘ja’ og ‘nej’, gennem at skærpe sanserne, bevægelse og iagttage sindets finurligheder.

Skærpet sanselighed og ingen sentimentalitet
Sammen med heste er der konstant kommunikation. Denne kommunikation opfatter vi med vores sanser. Jo mere sindet  tænker, forestiller sig billeder,  fortæller historier, er opslugt af analyse eller er fokuseret på et mål, jo mindre kan sanses i kroppen.

Sanselighed  kan hjælpes på vej gennem anspændthed og bevægelse.
Er kroppen spændt af den ene eller anden årsag, nedsættes evnen til at sanse. Derfor er det så afgørende at rytteren bevæge sig balanceret sammen med hesten.

EinirvejIngen udvikling?
“Jeg øver mig i at leve i nuet” siger mange ryttere til mig. Men hvis du ikke er i nuet hvor er du så? Kan man overhovedet leve andre steder end i nuet?. Derfor skal vi ingen steder hen, vi behøver ingen process ….for vi er der allerede, i nuet. Vi skal bare ‘opdage’ det, sanse det og mærke det.

At undres
Vi vil sammen skabe et afslappet og hjerteligt rum, hvor alle bliver hos ‘sig selv’.
Her kan vi undres, grine og reflekterer over os selv som rytter og menneske, på en fuldstændig enkel og usentimental måde.

 Varmt velkommen
Kærlig hilsen Maja

 

 

Det praktiske
Dato: Søndag den 1 februar 2015. 
Tid: 10- 17
Mad: Der vil være vegetarisk øko frokost, samt frugt, te, kaffe og snack i løbet af dagen.

Sted:
Fælleshuset i ‘Bjørnemosen’
Bjørnemosevej 273,
5260 odense s
-Parker venligst ved børnehaven, lige ved siden af Bjørnemosens parkeringsplads.

Pris: 650,- incl frokost.

Tilmelding
Skriv mig først en mail på mail@livsridekunst.dk for at tjekke om der stadig er ledig plads.
Er der ledig plads så overfør beløbet til:
Bank: regi 9860 konto 0000406635
Overførslen er din endelige tilmelding.

Tilmelding er bindende, men skulle du blive forhindret er du velkommen til at sælge pladsen til en anden.

Medbring: Yogamåtte, et tæppe, et par tøjler og vær iklædt tøj du kan bevæge dig i.

Varmt velkommen:-)

NB. Intet af det som foregår på kurset har karakter af, eller skal betragtes som ‘terapi’eller behandling. Du inviteres til at gå på undersøgelse i dig selv, og det forudsættes at du er psykisk sund og rask.