Tølt og Akademisk Ridekunst ?

,

Når tølten bare flyder, synger englene <3
I vinters havde jeg Dagur 4 mdr i træning. Jeg har jævnligt undervist ham og hans ejer siden. I forgårs så jeg ham så igen, og der viste han den flotteste selvbærende tølt jeg længe har set 😀 – Og det er ikke mere end 4 uger siden vi begyndte at flirte seriøst med tølten.
Nu vil mange islandsheste ejer sikkert spørge… MEN HVORDAN GJORDE I SÅ????

Jo… vi uddannede først Dagur til at forstå hjælperne i i skridt, trav(som var sværest) og galop. Så mere samlet/skolet galop og lidt samling i skridt så skuldrene blev lette og frie og bagbenene mere bærende.. derfra red hun langsomt (meget langsomt) skoleskridten fremad… At hun øgede tempoet langsommere end hun tidligere havde gjort, gjorde at han beholdt bæringen, overlinien og dermed kunne tølte rent og med ret frie skuldre, i et lidt hurtigere tempo (Alm trav tempo, med fine frie bevægelser. (Hvor han før konstant låste ryg/skuldre og grissepassede) … Så det var en ret cool dagB-)…
Og vigtigt: Det er ikke nødvendigvis ikke helt samme fremgang for en anden hest, men lige for Dagur var det den gylden nøgle:-)
(Billedet er fra i vinters hvor han begyndte det mere samlede galoparbejde. )

Glæder mig til jeg til næste år skal tilride min ganger 🙂 -Min lille paso peruano hopppe Tara