Derfor er hestens biomekanik nødvendig basisviden?

, ,

Jeg tror på at en “revolution” i hesteverdenen må starter med en forandring i hvert enkelt hestemenneske.

At forstå hestens biomekanik er en af nøglerne til ridekunsten. I vor tid er det vigtigt gøre brug af videnskaben, for at forstå hvordan hestens krop fungere. Førhen blev hesten brugt til livsnødvendige og livslange formål. Dårlig træning blev derfor naturligt selekteret fra, idet en ridehest var utrolig værdifuld på flere måder.
Sådan er det ikke i dag! Det kan derfor være svært at gennemskue, hvad der er god eller dårlig træning for hesten.
Mange heste lider under rytteres uvidenhed, kombineret med præstation.
Det er så vigtigt, at viden om hestens bevægeapparat bliver basis for enhver rytter. På den måde kan den enkelte rytter gøre sig teoretiske og etiske overvejelser og dermed også muligheden for at vælge dårlig ridning fra.

Efteråret 2009 studerede jeg blandt andet filmen “If Horses Could Speak”. Det er en utrolig lærerig og grundig film med flotte animationer. Jeg så filmen op til 20 gange før jeg havde forstået alle detaljer og kunne følge med.
Se trailer:

Heste lærer mennesker om styrke, visdom, frihed og forbundethed. Vi behøver på den måde heste! Men vi kan ikke bare tavst og se på uretfærdighed og misbrug af hesten.
Jeg tror på at en “revolution” i hesteverdenen må  starter med en forandring i hvert enkelt menneske.  Jeg er meget inspireret af citatet: “Det er dig, der ændre verden”.

Jeg vil gøre mit bedste, for at give alle ryttere muligheden for at kunne nyde hestens styrke, skønhed og visdom. Det er min dybeste overbevisning, at det er ønsket ethvert hestemenneske gemmer i hjertet.
/Maja

ps. Se animationer på hestens ryg i bevægelse:

http://www.youtube.com/watch?v=4qneWLFaNSw