Natur, Nærvær og LivsRideKunst.

At være sensitiv, balanceret og behagelig at være sammen med for vores heste, afhænger i meget høj grad af vores kropsbevidsthed og nærvær. Det er de færdigheder der sætter grundtonen i relationen til vores heste.

Når vi ønsker en dyb og sund kommunikation og relation til vores dyr er det afgørende, vi lærer om, udvikler og vedligeholder vores kropsbevidsthed og nærvær. Dette er  grundstoffer for relationen.
Når hest og menneske har en god relation er det ganske enkelt smukkere, sjovere og lettere at lære og være sammen, både i naturen, på banen og i dagligdagen.

Det særlige for dette kursus

Det er mig en stor ære at byde velkommen til Maja Pålsson den 20, 21 September, hvor vi sammen holder et kursus. Maja P er uddannet terapeut for både bevægelse og sind. Derudover er hun medunderviser på Naturterapi uddannelsen her på Sydfyn.
Læs mere om Maja Paalsson her

Begge dage vil Maja P undervise om formiddagen i nærværsprincipper, med elementer fra naturterapien.
Om eftermiddagen underviser Maja C deltagerne med hest og integrerer principperne fra formiddagens undervisning. Deltagere med hest kan arbejde fra jord, eller fra ryggen.

For hvem

Kurset er for alle naturglade hestemennesker, uanset erfaring. Hvis kurset her taler til dit hjerte for heste, naturen og nærvær, så er kurset det rette for dig.

Nærvær og Natur

Maja Paalsson vil dele øvelser, der først og fremmest hjælper dig til at komme endnu mere tilstede i kroppen.
Det bliver gennem øvelser i bevægelse og i naturen, fra naturterapiens verden.

Øvelser vil tage udgangspunkt i ’de 4 nærværsprincipper’ der er kort beskrevet herunder.

Bevægelighed

– Øger vores evne til hurtigt og soft at kunne navigere ud fra det der sker. Fx hvis hesten falder på en skulder, spænder op, bliver uinteresseret eller rytteren selv er ude af balance. Bevægelighed giver kort sagt en følelse af kropslig mestring.

Afgrænsning

Handler om at kunne tage vare på sig selv, også sammen med hesten. Hvis man let oplever at ’flyde sammen med omgivelserne’ kan det være svært at mærke, hvis hesten fx er kommet for tæt på ift, hvad der er behageligt. Eller mærke, hvornår det er tid til at hoppe af, eller sidde op igen på skovturen, hvis der kommer udfordringer undervejs.
En klar afgrænsning øger nærværet og giver tryghed i nervesystemet.

Jordforbindelse

– i både krop og sind
Essentielt for følelsen af samling og bæring, både fra ryggen og fra jorden. Det handler båder om at kunne give efter for tyngdekraften nedadtil i kroppen og samtidigt blive støttet af kroppens naturlige stræk ’opad refleks’.
Derudover giver jordforbindelse os evnen til, at kunne rumme følelser og være med det der er. En stærk jordforbindelse er en stærk forankring i sig selv

Centrering

Er et supplement til jordforbindelsen. Den skaber kontakt til den lodrette akse gennem kroppen, med sit stærkeste energipunkt under navlen… Centrering er vigtig for sædets kommunikation og for at ’være eksemplet’ når du arbejder hesten fra jorden.
Når vi har en solid centrering, kan vi mærke de impulser og ’kommunikationer’, der går ind og ud af vores system sammen med hesten. Når vi er centreret kan vi fx respondere afstemt og klart på de input, som hesten byder ind med.

Det praktiske

Sted:
Vi er i Sydfyns smukke natur, på LivsRideKunst’s hjemstavn: Horseballevej 18, 5672 Broby

Dato og tid
20. og 21. September
Mandag og tirsdag Kl 9 – omkring kl 17
Der holdes en times frokost pause midt på dagen.

Mad
Medbring din egen mad, samt snack og mellem-måltider. Der er adgang til: Køleskab, te-køkken (indgang til højre) med elkoger, to kogeplader og mikroovn. Medbring det køkkengrej du måtte få brug for.

Overnatning
Overnatning i telt/bil/trailer: Pris: 50,- pr overnatning. Din overførsel er også din tilmelding til en ‘camp plads’. Send også Majas mand Achim, en sms, om hvorvidt du telter eller sover i bil/trailer. Så ved han, hvor meget han skal gøre klar og hvor. J
Du kan sms og mobilpay til ham på mobilpay 26177761.

Eller du kan booke dig ind på vores lille hyggelige gæsteværelse med dobbeltseng.

Medbring
– Kom i god tid så du er klar til at starte kl 9 om mandagen.
– Din hest kommer til at stå på en gæstefold. (Medbring regndækken, insektdækken og insektspray).
– Medbring tøj til alt slags vejr. Vi vil være i teorilokalet, ved ridebanen, hvor der oftest er læ og skoven vil også danne ramme for Embodyawareness sessionerne.
– Til deltagere med hest:  Vær opmærksom på at det er dit ansvar, at du kan læsse din hest og at du har en plan B, hvis der skulle opstå udfordringer med det. Kursusafholdere kan desværre ikke tilbyde assistance på dette område.
Fjern klatter og gammelt hø fra folden inden afrejse.

Pris
Deltager med hest 2300,- (incl, formiddagens undervisning for gruppen, en lektion med hest begge dage og gæstefold.)

Deltager uden hest 1300,- (formiddagens undervisning for gruppen, samt ser med under eftermiddagens lektioner, hvilket man får rigtig meget ud af)

Tilmelding
Send en mail til: mail@livsridekunst.dk
Din tilmelding er gældende når beløbet er indbetalt på regi 9860 konto 0000406635  Husk at skriv “Maja&Maja +dit navn” på overførslen.
Eller Mobilpay 591317
Tilmelding er bindende, men skulle du blive forhindret er du velkommen til at sælge pladsen til en anden.